Goedgemutste Breicampagne: Varkentje

Goedgemutste Breicampagne: Varkentje

Misschien heb je de afgelopen tijd wel een advertentie gespot van de Goedgemutste Breicampagne. De smoothies van Innocent zijn momenteel namelijk voorzien van de mutsjes die in 2018 zijn ingezameld voor de actie die zij ieder jaar organiseren voor ouderen. Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik zelf een aantal mutsjes bedacht en de patroontjes hiervan gedeeld op mijn oude weblog Glim.org. Over een paar maanden zal ik de hosting van dat blog echter laten verlopen en voor die tijd wil ik nog wat van de content van daar – eventueel wat aangepast – meenemen naar ikblogookmaarwat.nl. Zo ook deze patroontjes. Het kan dus zeer goed zo zijn dat deze mutsjes je bekend voorkomen

De Goedgemutste Breicampagne is een actie die ieder jaar weer georganiseerd wordt door Innocent. Zelf schreef ik er way back in 2013 voor het eerst over! Ieder jaar krijgen de smoothies van Innocent een mutsje op. En voor iedere verkochte smoothie-met-muts doneren ze 20 cent aan het goede doel. In andere landen in Europa worden ook mutsjes gemaakt, voor andere doelen. In Nederland komt de opbrengst van deze actie geschonken aan het Nationaal Ouderenfonds. Ik zeg overigens dat de mutsjes gemaakt worden want alhoewel het de Goedgemutste Breicampagne heet zijn gehaakte mutsjes ook meer dan welkom.
In onderstaand filmpje leggen “Zij van Innocent” zelf even uit waar het om gaat.

Goedgemutste Breicampagne: Varkentje

Ik ontwierp dit mutsje in de vorm van een varkentje. Wil je het ook maken click dan hier voor het patroontje! Mocht je het patroon liever in het Engels hebben, kijk dan hier.

Was jij al bekend met de Goedgemutste Breicampagne?

4 thoughts on “Goedgemutste Breicampagne: Varkentje

  1. Pingback: Goedgemutste Breicampagne: Beer - ikblogookmaarwat.nl

  2. Pingback: Goedgemutste Breicampagne: Panda - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *