Goedgemutste Breicampagne: Kikker

Goedgemutste Breicampagne: Kikker
Dit jaar deel ik iedere maand een haakpatroontje voor een mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Een gedeelte van deze mutsjes deelde ik al eerder op mijn oude blog. Ik wilde de patronen echter graag meenemen naar ikblogookmaarwat.nl, vandaar dat ik ze nu opnieuw hier plaats. Het kan dus zo zijn dat de mutsjes je bekent voorkomen! Je kunt de mutsjes het hele jaar door maken en deze in het najaar zonder verzendkosten naar Innocent opsturen. Zij zetten de mutsjes op hun smoothieflesjes en voor iedere smoothie met muts die verkocht wordt doneren ze 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds.

Hierboven leggen de mensen van Innocent zelf nog even uit wat de Goedgemutste Breicampagne precies inhoudt. Ik heb een dingetje met (gehaakte) kikkers Ik vind ze zo schattig! Dat zit hem in de plaatsing van de ogen. Vandaar dat een kikker zeker niet mocht ontbreken in mijn reeks dierenmutsjes.

Goedgemutste Breicampagne: Kikker

Twintig cent per mutsje lijkt natuurlijk helemaal niet veel als je je realiseert hoeveel werk er in zo’n mutsje zit. Maar ik ben zelf dol op het proces van haken. Ik vind het fijn om dingen te maken. Maar wat ik daarna met die haaksels aan moet, weet ik vaak niet precies! Het mes snijdt dus aan twee kanten; ik vind het leuk om de mutsjes te maken en het levert ook nog wat op voor een goed doel. In 2018 zijn overigens 155.189 mutsjes ingezameld! Als je dat omrekent kom je toch op een heel mooi bedrag voor het Nationale Ouderenfonds, namelijk ruim 30 duizend euro! Alle kleine beetjes helpen dus!

Goedgemutste Breicampagne: Kikker

Wil je het kikkermutsje ook maken klik dan hier voor het patroontje! Mocht je het patroon liever in het Engels hebben, kijk dan hier.

Wanneer haak jij het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *