Crafty: Mummie amigurumi (+patroon)

Mummie amigurumi
Zoals je misschien wel weet heb ik te veel hobby’s! Haken is er één van en ik vind het heerlijk om te doen. Vooral amigurumi (in het rond gehaakte figuren, meestal poppen, diertjes of eten) vind ik leuk om te maken. Het liefst ontwerp ik mijn haaksels tegenwoordig zelf. Hele ingewikkelde ontwerpen schud ik niet zomaar uit mijn mouw maar iets simpels zoals deze mummie gaat prima. Veel meer dan een basisfiguur is het namelijk niet.

Mummie amigurumi

Op instagram deel ik overigens regelmatig updates wanneer ik weer iets nieuws aan het maken ben. Naast natuurlijk de overload aan foto’s van de kinderen. Ik vind het ook verschrikkelijk hoor wanneer mensen zo verliefd zijn op hun eigen kinderen. Maar ik kan er ook niets aan doen dat de mijne nu eenmaal – soms! 😉 – zo leuk zijn! De afgelopen tijd heb ik er in ieder geval weer een hoop nieuwe volgers bij gekregen. Ook ben ik altijd op zoek naar leuke mensen om te volgen. Vooral accounts van andere moeders (en vaders) en creatievelingen spreken mij aan. Als het maar niet te perfect en te VT wonen wordt allemaal want daar krijg ik jeuk van.

Mummie amigurumi

Maar goed, de mummie. Zonder zijn windsels, oftewel naakt, ziet hij eruit zoals op de foto hierboven. Ik was eerst eigenlijk van plan om de windsels te haken en was ook al een eind op weg (ik maakte lange kettingen van lossen en haakte daar dan een rij vasten op) toen ik me bedacht dat het veel makkelijker en misschien ook wel mooier zou zijn om echt verband te gebruiken. En daar had ik natuurlijk nog wel een voorraad van liggen.

Ik heb de crèmekleurige wol afgewisseld met wat grijs omdat mummies onder hun windels vaak een beetje grijzig zijn en ik wilde het idee geven dat de windsels daar al helemaal vergaan zijn. De ogen heb ik trouwens ooit eens via AliExpress gekocht. Zo’n setje met 100 oogjes is super goedkoop – ik betaalde niet veel meer dan een euro – en ik heb er al aardig wat gebruikt. De kwaliteit is prima. De crèmekleurige wol komt van Wibra (Saskia) en de grijze heb ik ooit eens bij Zeeman (Royal) gekocht.

Mummie amigurumi

Ik heb tijdens het haken bijgehouden wat ik heb gedaan zodat ik het patroon voor deze mummie uit kon schrijven. Je kunt het hier vinden: Mummie amigurumi patroon

Mocht je de mummie gaan haken, laten het dan zeker even weten! Oja, nog één dingetje; ondanks dat ik mijn best heb gedaan om alles zo precies mogelijk op te schijven kan het zijn dat er foutjes of onduidelijkheden in het patroon zitten. Laat het in dat geval dan ook zeker even weten! Dan kan ik het aanpassen.

Wat zijn jouw hobby’s?

3 thoughts on “Crafty: Mummie amigurumi (+patroon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *