Crafty: Halloween lampion maken met Calista

Halloween lampion maken

Ieder jaar wordt in onze wijk een Halloween feest georganiseerd in een van de vele parkjes hier in de buurt. Daar hoort ook een lampionnen optocht bij die langs de uitdeelpunten van de snoepjes loopt. Dit jaar wil ik Calista daar voor het eerst mee naartoe nemen. Het is natuurlijk donker en er lopen vaak ook “echte” enge figuren mee want het feest is voor jong en oud, dus ik ben benieuwd hoe ze het zal gaan vinden. Als ze het eng vindt dan gaan we natuurlijk naar huis, maar wie weet is ze wel ontzettend koelbloedig en vindt ze het prachtig.

In ieder geval leek het me leuk om dit keer eens zelf een lampion in elkaar te knutselen. Ik ging op zoek op Pinterest maar het viel nog niet mee om iets te vinden dat geschikt was. Ik wilde namelijk dat Calista de lampion grotendeels zelf kon maken en aangezien ze pas drie is vielen veel voorbeelden dus af.
Halloween lampion maken
Uiteindelijk zag ik een lampion gemaakt van een halve plastic fles die beplakt was met papier. Ik bedacht dat ik nog een voorraad crêpepapier had liggen wat hier goed voor gebruikt kon worden. Ook had ik nog een flesje decoupage lijm staan die ik ooit eens voor een euro bij Wibra op de kop had getikt in de veronderstelling dat het witte verf was. In de krat met lege flessen vond ik een grote cola fles met een inhoud van 2 liter. Dat werd de basis van de lampion. Met een scherp mes haalde ik de bovenkant van de fles af en daarna was het aan Calista. Zowel het insmeren met lijm als het beplakken van de fles ging heel goed. Toen Calista klaar was heb ik alles nog van een extra laagje lijm voorzien en heb ik de grootste gaten met nog wat crêpepapier opgevuld. Toen moest de lampion een paar uur drogen.

Halloween lampion maken

Aan de bovenkant maakte ik met een scherpe naald twee gaatjes waar ik een stuk wol aan vast knoopte zodat de lampion opgehangen kon worden aan het stokje. Het stoere lampionstokje kocht ik vorige week bij Big Bazar. Het is mijn ervaring dat je die stokjes maar beter meteen kunt aanschaffen wanneer je ze tegenkomt want op het laatste moment willen ze nog weleens uitverkocht zijn. Ik vind de lampion verrassend leuk geworden en het effect met het lampje erin is ook erg mooi. Calista is ontzettend trots op haar lampion en wil er continue mee spelen. Ik heb hem nu dan ook maar op een plek gelegd waar zij er niet zomaar bij kan zodat hij in ieder geval tot zaterdag heel blijft!

Wat doe jij met Halloween?

One thought on “Crafty: Halloween lampion maken met Calista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *