Crafty: Gehaakte Book Rat van Supergurumi

Gehaakte Book Rat van Supergurumi
Een week of twee geleden werd ik door mijn moeder getagd in een post op Facebook. Het was het patroon voor deze boekenlegger, de “Book rat” van Supergurumi. Of ik die voor haar verjaardag – afgelopen zaterdag – kon maken. Dat zag ik wel zitten en dus ging ik ermee aan de slag.

Gehaakte Book Rat van Supergurumi

Omdat ik mijn 2,50 mm haaknaald niet kon vinden en uiteindelijk voor een 3.0 mm haaknaald koos en ik vermoed dat de wol ook wat dikker is dan de wol waar het patroon om vraagt is de rat wat groter geworden dan het origineel. Maar ik denk wel dat de rat goed geslaagd is. Bij de Big Bazar kocht ik er het gave notitieboekje in waar hij over waakt. En dat is maar goed ook want iedereen hier wilde met de lovertjes op het boekje spelen voordat ik de kans had om het in te pakken.

Gehaakte Book Rat van Supergurumi

Ik heb het hoofd en het lijf zoals het patroon gehaakt. Voor de oren heb ik in tegenstelling tot wat er in het patroon staat vier delen gehaakt; twee iets grotere grijze cirkels en twee roze cirkels. Omdat de grijze wol iets dikker was werden deze cirkels automatisch iets groter. Daarna heb ik ze aan elkaar vast genaaid. Vervolgens heb ik ze aan het hoofdje gemaakt. De ogen bestaan in het patroon uit drie rondes, maar ik heb de derde ronde weggelaten. Ook heb ik kraaltjes gebruikt voor de pupillen in plaats van garen.

Doordat het lijf heen en weer en dus niet in het rond wordt gehaakt is deze rat snel te haken. Bij de pootjes is het wel even opletten maar ook dit wijst zich vanzelf.

Oja hoe leuk is de instagram account van Supergurumi? Heerlijk inspirerend al die vrolijke haaksels!

Wat gebruik jij als boekenlegger? Of vouw jij stiekem de hoeken om?

2 thoughts on “Crafty: Gehaakte Book Rat van Supergurumi

  1. Saralien says:

    Wat een leukie! Ik kan haken ,dus wie weet ga ik dit eens proberen. Moet eerlijk bekennen dat ik in papieren boeken wel graag ezelsoortjes maak…. Gelukkig gaat het bij de e-reader vanzelf goed allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *