Crafty: Fall River Shawl

Fall River Shawl

Bij Wibra liep ik enige tijd geleden tegen het prachtige Fenna garen aan. Dit acryl garen verloopt van kleur en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ik kon er niet zomaar aan voorbij lopen en nam een paar bollen mee. Het werd de donkere variant met blauwtinten. Ja, natuurlijk viel mijn oog eerst op de felgekleurde bollen maar ik bedacht me dat ik die kleuren veel minder snel echt zou gaan dragen en maakte dus een verstandigere keuze.

Fall River Shawl

Ik zocht een patroon bij het garen en kwam na verloop van tijd uit bij de Fall River Shawl. Dit is een gehaakte driehoeksjaal ontworpen door Katya Novikova waarvan het patroon gratis te vinden is op Ravelry.

Fall River Shawl

Ik begon te haken met een 3,5 mm haaknaald maar besloot na een aantal herhalingen van het patroon toch overnieuw te beginnen met maat 4 mm. Voor een nog luchtigere sjaal had ik ook nog net zo goed voor een 5 mm kunnen gaan maar met de 4 mm haakte het wel prima weg. Al moet ik zeggen dat Fenna ondanks het mooie uiterlijk geen garen is wat ik nog snel eens zal gebruiken. Het knoopt enorm wanneer je het uit wil halen en ook tijdens het haken zelf wilde het niet altijd goed meewerken. Vooral wanneer ik de naald door meerdere lussen moest halen werd het nogal eens priegelen om het goed voor elkaar te krijgen.

Omslagdoek haken

Uiteindelijk gebruikte ik ongeveer 2,5 bol van het garen voor de Fall River Shawl. Ik maakte hem precies zo als in het patroon vermeld staat. Het enige verschil is dat ik een dikker garen en een dikkere haaknaald gebruikte. Ik hoop natuurlijk dat ik voorlopig nog geen sjaals hoef te dragen maar als het dan toch moet dan zal ik komend seizoen vast naar de Fall River Shawl gaan grijpen.

Momenteel ben ik weer bezig met een nieuwe amigurumi. Ook heb ik me ingeschreven voor een CAL van Mispeltoycrochet die later deze maand van start gaat. Ik ben benieuwd want het is lang, lang geleden dat ik aan zoiets heb meegedaan! Het leek me ook wel interessant om te zien hoe zoiets in zijn werk gaat. Misschien kan ik op een dag ook zoiets organiseren met een van mijn eigen patronen.

Ben jij nog iets aan het haken of breien?

Pin it!

Omslagdoek haken Fall River Shawl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *