Caloriearme taartjes en koekjes: Petit Fours

gratis haakpatroon petit fours
Kijk nou wat een leuke set playfood dit aan het worden is! Het duurt even, maar dan heb je ook wat zal ik maar zeggen, want ondanks dat ik al bijna een jaar geleden aan deze serie begon is dit pas het vierde onderdeel. Na de de chocolate chip cookies, de maizenakoekjes en de oreo’s is het dit keer tijd voor weer een nieuw patroon in de serie Caloriearme taartjes en koekjes! En ditmaal heb ik gekozen voor het lekkere chique mini gebakje, namelijk de petit four!

gratis haakpatroon petit fours
Thuis hadden wij vroeger regelmatig petit fours in huis. Deze haalden mijn ouders bij de bakker om uit te delen met feestjes en verjaardagen. Deze werden dan gegeten bij de koffie in plaats van taart of ander gebak. Ik vond vroeger eigenlijk dat een echte verjaardagstaart wel bij een verjaardag hoorde, maar als ik nu eerlijk ben vind ik petit fours vele malen lekkerder dan zo’n heel stuk taart!
gratis haakpatroon petit fours
Petit fours zijn er in allerlei verschillende vormen. Wat hen bindt is dat het allemaal miniatuur gebakjes zijn, petit four betekent dan ook “kleine oven”. Het soort dat ik gemaakt heb is zoals ik ze herinner vanuit mijn kindertijd. Ze hadden vaak ook een pareltje of een boontje bovenop, wat ze een extra deftig uiterlijk gaf. Mocht je deze playfood gebakjes nou haken voor een klein kindje, laat het kraaltje bovenop dan weg om te voorkomen dat het ergens vast komt te zitten of dat het doorgeslikt wordt.

Het gratis haakpatroon voor de petit fours vind je hier. Mocht je het patroon liever in het Engels hebben dan klik je hier.

En nu ga ik er maar weer eens op zitten broeden wat het volgende koekje of gebakje wordt in deze reeks. Misschien een cupcake, taartje of tompouce, of heb jij misschien nog een leuk idee?

Als je de petit fours ook gemaakt hebt dan hoor ik het natuurlijk graag!

One thought on “Caloriearme taartjes en koekjes: Petit Fours

  1. se/nz says:

    thank you very much and wish you all the best for you and your family and many successes with your blog time. !!(((((((((((((((((((((((((((((((*L*)))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *