Wat bloggen voor mij betekent

Wat bloggen voor mij betekent

Jarenlang heb ik in het geheim geblogd. En dat was dan ook één van de dingen die mij zo aantrok aan het bloggen; ik kon kwijt wat ik kwijt wilde en het was nog redelijk anoniem. Pas zo rond 2011 – toen ik dus al 11 jaar een blog bijhield – vertelde ik mijn moeder over mijn blog. Ik besloot toen namelijk eindelijk eens in te gaan op een uitnodiging voor een persevent (van Kruidvat) en ik had dus een oppas nodig voor Casper. Natuurlijk vond ik het vreselijk ongemakkelijk en daarom duurde het tot 2018 voordat ik weer eens een persevent bezocht (namelijk naar Jurrasic Kingdom) Ik ben gewoon te sociaal awkward voor dat soort dingen. Ik kan totaal niet netwerken en het staat me ook tegen.. doe je nou aardig tegen me omdat je me echt leuk vindt of simpelweg omdat je wat van me wil? Of probeer je soms uit te vissen op welke trede van de ladder in de blogosfeer ik me bevind en kan jouw blog mijn blog aan?

Wat betekent bloggen voor mij?

Angst overwinnnen

– Keer op keer betekent het voor mij een angst aangaan (Vinden mensen mij niet heel stom omdat ik blog? Schrijf ik wel goed genoeg? Vinden ze me een narcist omdat ik zoveel over mezelf schrijf? Of vinden ze me soms een slechte moeder omdat ik mijn kinderen online gooi?) Het ligt er maar net aan hoe goed ik in mijn vel zit of ik me hier erg druk om maak. Wanneer ik goed in mijn vel zal ik mijn blogpost vaak ook uitgebreider onder de aandacht proberen te brengen op social media dan wanneer ik in een dipje zit.

Creëren

– Ik hou ervan om dingen te maken. Dit geldt zeker ook voor blogposts. Ook al werk ik niet, ik bereik toch iets. Althans zo voelt het een beetje als ik weer een blogpost af heb. Ik krijg er vaak een soort energieboost van. Ik heb hetzelfde wanneer ik iets brei of haak, ik vind het heerlijk om iets af te maken maar vaak gaat het me meer om het proces dan om de functionaliteit van het eindresultaat.

Persoonlijke updates

– Ik houd de mensen in mijn omgeving op de hoogte hoe het gaat. Ik ben namelijk niet iemand die heel uitgebreid kan vertellen. Ik heb om de een of andere reden meer tijd nodig om dat wat ik wil zeggen op een rij te zetten. Schrijven gaat me daarom makkelijker af.

Het is wie ik ben

– Bloggen is een way of life voor me geworden. Of een soort verslaving zou je ook kunnen zeggen. Ik doe het dit jaar 19 jaar en dat is nu dus al meer dan de helft van mijn leven. Het is gewoon iets dat bij mij hoort, zoals anderen misschien een dagboek van papier bijhouden. Ik heb trouwens toen ik jonger was ook veel fictie geschreven. Schrijven is iets dat ik moet doen. Ik zou heel graag nog eens een boek schrijven, wellicht heb ik daar over een poosje meer tijd voor.

Blog jij ook of schrijf jij misschien op een andere manier?

Wat bloggen voor mij betekent

4 thoughts on “Wat bloggen voor mij betekent

 1. Carolien says:

  Klinkt allemaal heel herkenbaar. Net als je zegt een soort way of life. Ik vond het altijd moeilijk uit te leggen aan anderen wat bloggen voor mij betekend, maar dit is eigenlijk precies wat ik bedoel!

 2. HP van Duuren says:

  Ik blog ook, sterker nog ik heb diverse (Engels talige) thema blogs, o.a. over:

  Reizen, film, muziek, gezonde levensstijl,

  Ook een blog over fotografie, en een speciale – Grafische Ontwerp Nieuwsfeiten blog – waar we schrijven over de meest recente ontwerpen uit onze – Edelhert Design Studio – ontwerp studio. Ontwerpen voor – OP – allerlei producten die te koop zijn in onze online winkel(s).

  Daarnaast heb ik ook nog een speciale blog over schrijven voor bloggers en webshop eigenaren. Voor wat betreft een andere manier van schrijven, heb ik mij ook ooit in een cursus verdiept in een groot aantal andere vormen van schrijven, zoals scenario schrijven, songteksten schrijven, fictie en non-fictie etc. etc. en namens onze ontwerp studio hebben we ook o.a. een ‘E-Report’ (Pdf-je) over Digitale Fotografie geschreven wat in onze online winkel op Lulu.com te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *