Tag: Ik als blogger

ik als blogger
Laatst zat ik een beetje rond te kijken op het blog van Northflix en toen kwam ik daar deze tag tegen. Hij is bedacht door Patricia en bestaat uit vragen over het bloggen (je verwacht het niet met zo’n titel!) Omdat ik deze maand maar liefst 19 jaar blog leek het me leuk om deze vragen eens te beantwoorden.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

De meeste inspiratie haal ik uit het dagelijks leven. Ik schrijf simpelweg over dingen die op mijn pad komen en die mij bezighouden. Ook heb ik een paar vaste items die ik om de zoveel tijd terug laat keren, denk bijvoorbeeld aan de avondetenoverzichten. Soms kom ik op een onderwerp naar aanleiding van actualiteiten, dit kan natuurlijk het nieuws zijn maar ook iets wat met een van de feestdagen te maken heeft. Heel af en toe raak ik geïnspireerd door een andere blogger. Meestal maak ik notities in mijn telefoon wanneer ik een idee krijg dat ik later uit wil werken. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik er direct mee aan de slag ga, soms blijft een idee wel een jaar of langer staan!

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Eten doe ik vrijwel nooit tijdens het bloggen. Drinken is wisselend. Soms cola, soms ijskoffie.. het is maar net wat er in huis is!

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Een soort werkschema bedoel je? Dit lijkt me erg handig en ik heb ook weleens geprobeerd om bijvoorbeeld alle feestdagen per maand te noteren om er zo op in te springen, maar het werkt gewoon niet voor mij. Ik ben hier denk ik te impulsief voor. Ik vind het belangrijk dat bloggen leuk blijft en ik wil me niet verplicht voelen om een lijstje af te werken. Het is tenslotte mijn hobby.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Ik vind dit best een moeilijke vraag. Aangezien ik al zolang blog weet ik niet zo goed of ik iets via het bloggen heb geleerd of dat ik het ook geleerd zou hebben wanneer ik niet had geblogd. Wat ik wel altijd bijzonder vind is wanneer ik hoor dat ik iets met humor, indrukwekkend of mooi heb geschreven. Wanneer ik zo’n soort reactie krijg is dat meestal op een stukje omtrent mijn gezondheid. Dat mijn stukjes betekenisvol kunnen zijn, dat is iets wat ik waardevol vind en wat ik als blogger heb geleerd.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Ik blog al heel lang maar het tijdstip waarop ik het makkelijkste schrijf is nooit veranderd; in de avond en in de nacht. En als ik eenmaal bezig ben dan zou ik ook het liefst de hele nacht doorhalen. Dat is natuurlijk niet echt handig met kinderen dus dat doe ik dan maar niet meer. Bloggen doe ik trouwens nog wel bijna altijd in bed met de laptop op schoot.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Het lijkt mij fijn om het bereik van ikblogookmaarwat.nl te doen groeien en regelmatig samen te werken met bedrijven. Als ik uit mijn blog maandelijks een klein inkomen kan halen dan zou ik heel blij zijn. Helaas is dit ook afhankelijk van mijn gezondheid. Als ik gewoon met regelmaat en plezier kan blijven bloggen dan moet dat haalbaar zijn maar wanneer mijn gezondheid me weer zo in de steek laat als het afgelopen jaar dan zit dat er gewoon niet in.

ik als blogger

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Hier kan ik heel eerlijk over zijn; JA! Als er iemand onzeker is, dan ben ik het wel. En dan niet zo zeer over mijn uiterlijk maar wel over mijn inhoud. Dit heb ik helaas altijd al gehad. Ik onderschat mezelf… of overschat anderen juist. Waar anderen gewoon lijken te doen zonder ergens over na te denken zie ik alleen maar beren op de weg. Ik vind het verschrikkelijk om beoordeeld te worden en kritiek te krijgen. Door te bloggen geef je de lezers toch een soort inkijkje in je hoofd en dat vind ik ontzettend eng. Ook al weet ik rationeel dat het me geen reet uit zou moeten maken wat anderen van mij vinden, toch blijft dit moeilijk.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Nee zeker niet! Ik ben een echte introvert en einzelgänger. Ik merk wel dat ik tegenwoordig meer de interactie opzoek met andere bloggers online bijvoorbeeld via Twitter en Facebook maar het is niet zo dat ik meetings afloop of samen met anderen blogmiddagjes organiseer. Zoals ik al eerder heb gezegd ben ik slecht in netwerken en small talk en voel ik me ook totaal niet op mijn gemak tijdens blogevents. Het fijne van bloggen vind ik dan ook dat je het helemaal alleen kunt doen.

Wat voor muziek of welke TV-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Het liefst heb ik gewoon stilte om me heen, dan kan ik me het best concentreren.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

De dag maakt voor mij niet uit. Het is meer het energie-level dat speelt!

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Er is nu niet direct een blogpost die direct in mijn gedachten springt maar ik vind het af en toe wel leuk om eens terug te lezen op mijn blog. Ook hier haal ik weer inspiratie uit trouwens, bijvoorbeeld voor een vervolg stuk! En soms ben ik dan best trots op de blogpost die ik eigenlijk allang weer vergeten was maar die dan toch weer indruk op me maakt. Dit zijn vooral de posts waarin ik over mijn leven of dat van de kinderen schrijf.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat het kan. Omdat het niet moeilijk is én omdat het niet veel hoeft te kosten. Het is een fijne hobby waarin je je ei kwijt kan. Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het gebruiken om je gedachten te ordenen of om nieuwe mensen te leren kennen. Je kunt er je creativiteit in kwijt en je kunt er gewoon heel veel van leren. Mocht je twijfelen over het starten van een blog, probeer het dan gewoon! Je merkt vanzelf of het iets voor jou is en het hoeft echt niet vanaf dag één perfect te zijn.

Blog jij ook? Zo ja; hoe lang doe je dat al? En zo nee; wat houdt je tegen?

Tag overnemen? Hier zijn de vragen!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Heb jij veel contact met collega bloggers?
Wat voor muziek of welke TV-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Waarom zou iemand een blog moeten starten?

4 thoughts on “Tag: Ik als blogger

  1. Chatty Kerry says:

    I enjoyed this post especially regarding reactions from readers. Over the years I have adjusted what I write to avoid hurtful or insensitive comments. Why say anything unless it is something constructive or nice?
    Ik heb genoten van dit bericht, vooral met betrekking tot reacties van lezers. In de loop der jaren heb ik aangepast wat ik schrijf om kwetsende of ongevoelige opmerkingen te voorkomen. Waarom iets zeggen, tenzij het iets constructiefs of leuks is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *