Eén jaar ikblogookmaarwat.nl

blog verjaardag ikblogookmaarwat.nl
Hoera, deze maand blog ik één jaar ikblogookmaarwat.nl! Ik zie vaak dat andere bloggers stilstaan bij de verjaardag van hun blog. Laat ik dat bij deze dan ook maar eens gaan doen! Iets meer dan een jaar geleden hakte ik de knoop door en besloot ik een nieuw domein te registreren en mijn oude blog glim.org te laten voor wat het was. Met frisse moed en heel veel zin ging ik aan de slag voor ikblogookmaarwat.nl, klaar om serieus te gaan bloggen.

Voor- en nadelen overstappen naar ikblogookmaarwat.nl

Het fijne was dat ik natuurlijk alle contacten die ik al had opgedaan tijdens het bloggen op glim.org kon meenemen. Maar een groot nadeel was het weer vanaf 0 beginnen qua bezoekers. Ik wil niet al te technisch klinken, maar doordat glim.org zo oud is (ik registreerde het in april 2004) heeft het ook een vrij hoge domain authority en wordt het goed gevonden via google. Voor ikblogookmaarwat.nl geldt dat natuurlijk nog niet. Misschien had ik me er een beetje op verkeken hoe moeilijk het kan zijn om bezoekers binnen te trekken zonder sociale media continu vol te spammen met mijn linkjes. Dat vind ik namelijk helemaal niks. Gelukkig gaat het nu steeds beter en weten er steeds meer lezers mijn blog te vinden.

Ik probeer het bloggen nu wat serieuzer aan te pakken dan voorheen. Idealiter plaats vier keer in de week een nieuwe blogpost. Dit lukt vrij aardig, behalve wanneer ik me niet fit of zelfs ziek voel. Helaas was dit afgelopen jaar wel regelmatig het geval. Maar ik heb gelukkig altijd wel onderwerpen paraat waar ik over kan en wil schrijven. Daarnaast is er altijd wel wat te doen. Er zijn oudere stukjes die verbeterd kunnen worden, waar ik bijvoorbeeld een Pinterest afbeelding bij kan maken of een interne link in kan verwerken. Sinds ik op deze locatie blog heb ik eigenlijk het idee dat er meer te doen is dan ooit.

Waar ik komend jaar aan wil werken

Het is een punt waar ik het wel vaker over heb gehad. Toch wil ik uiteindelijk graag betere foto’s gebruiken bij mijn stukjes. Het feit dat ik 9 van de 10 keer kies voor foto’s gemaakt met mijn telefoon (geen recent model en dus geen top camera) is het gemak. Mijn telefoon is zo’n beetje vergroeid met mijn hand, dit in tegenstelling tot mijn spiegelreflex. En toch is het zonde dat die laatste zo ligt te verstoffen!

Waar ik bloggen voorheen vaak als een aparte hobby zag, zie ik het nu als iets wat meer verweven is met mijn andere bezigheden. Mijn blog is eigenlijk de plek waar al mijn interesses samenkomen. De patronen van de haaksels die ik maak kan ik hier delen. Ook hou ik een bulletjournal bij voor mijn blog met o.a. de statistieken en samenwerkingen die ik ben aangegaan, waar ik op het gebied van handletteren en degelijke mijn creativiteit in kwijt kan. Natuurlijk doe ik ook regelmatig mijn verhaal over mijn gezondheid en naar aanleiding daarvan ontvang ik vaak steun van de lezers. Dat betekent op die momenten heel veel voor mij.

Voor nu wil ik je in ieder geval bedanken voor je bezoek aan mijn blog! Of je hier vandaag nu voor het eerst bent of je een trouwe volger bent.. DANKJEWEL! Ik hoop dat je me wil blijven volgen. Ik hoor trouwens ook graag wat jij leuk vindt om te lezen op ikblogookmaarwat.nl

Ik ga in ieder geval mijn best doen om er weer een mooi blogjaar van te maken!

8 thoughts on “Eén jaar ikblogookmaarwat.nl

  1. Jan K. alias Afanja says:

    Nog gefeliciteerd met je blogverjaardag. Daar mag je best even bij stilstaan, want je hebt er tenslotte toch energie in gestoken.
    In de eerste jaren vierde ik het ook jaarlijks, daar ben ik na een paar jaar mee gestopt. Nu werk ik toe naar de 15e verjaardag. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *